Näthat

Jag läser hyfsat mycket bloggar och brukar ibland kommentera inlägg. Jag har själv aldrig skrivit något kränkande eller som klassas som hat. Det är en ständig debatt runt om i Sverige om närhat och jag har väl någon gång fått lite elaka kommentarer. Vissa anser att det är något som man får räkna med när man bloggar och andra anser att det är något man inte ska acceptera alls. Jag till hör den kategorin som anser att närhat utav alla dess former inte är okej. Det är så onödigt och den som sitter och skriver elaka saker till andra fattar inte hur mycket det kan skada. Om det är så att man förstår hur mycket man skadar andra genom elaka kommentarer genom sociala medier eller bloggar kan man börja fundera på hur personen själv mår.

Istället för att sänka varandra genom onödigt hat är det bättre att inte skriva något alls. Är man en sådan som läser mycket bloggar och använder sociala medier dagligen så se till att i alla fall varannan dag skicka en peppande kommentar till någon. Ge komplimanger. Kommentera att någons jacka är snygg eller att det var ett superbra inlägg. Vi ska stärka varandra. Är det så att man läser ett inlägg där man anser att man inte håller med, skriv det. Det är helt okej att inte hålla med. Det är helt naturligt men håll dig då till fakta och sväva inte ut i massa egna åsikter som inte hör dit. Om någon skrivit ett inlägg om tiggeri, håll dig då till ämnet och ta dig inte rätten att förklara för personen som skrivit inlägget hur personen ser ut eller hur personen är.

Detta är något som är viktigt att prata om. Det finns hur många som helst som mår jättedåligt pågrund av närhat. Det är något som kan drabba vem som helst och det finns inget lätt sätt att ”bota” näthat och jag sitter absolut inte inne på lösningen. Det kommer alltid finnas människor som anser att de har rätt till att tala om för andra hur de är eller hur de ser ut. Det kan man inte göra något åt. Men kom ihåg att Du kan alltid göra något åt det. Ser man att det är en person som fått väldigt mycket hat. Kommentera något som stärker personen, det kanske verkar underligt men jag tror det hjälper.

Hur ser ni på det här med näthat?

näthat1

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>