Mobbning

Nu har skolan börjat och jag vet faktiskt att det finns många som ”tjatar” om att det finns jättemånga barn och ungdomar som har panik och magont över att behöva gå till skolan eftersom de blir utsatta för mobbning. Mobbning sker i många olika former och alla är lika hemska. Jag ska inte skriva hur mycket jag hatar mobbning och hur många som känner sig utsatta och beskriva mobbningens olika former. Jag har sådan tur så har jag en underbar klass, alla kan prata med alla och det är otroligt skönt. Alla har det tyvärr inte så.

Alla kan inte gilla alla men det finns ingen anledning till att frysa ut någon eller kalla någon för olika könsord. Det jag tror är viktigt är att vi runt omkring den som blir utsatt ser till att agera. Tillsammans är vi starka. Den som utsätter gör detta (ibland i alla fall) för att få respekt eller för att må bättre själv. Då är det viktigt att vi andra ser till att den som utsätter någon för mobbning eller kränkningar får stå till svars.

Man pratar ofta om att det är upp till lärare att ta hand om det och självklart är det så när man är ungefär 6-10 år, när man passerat 10 borde man förstå (till och med innan det) att mobbning är fel och att man inte kan behandla människor hur som helst. Det är viktigt att upplysa om sådant. Ibland är det så att de/den som utsätter någon för mobbning eller kränkningar vet om att det är så att personen som blir utsatt tar illa upp (tro det eller ej) och då är det viktigt att fråga vad den som utsätter någon för mobbing vad den håller på med.

Jag vet att det kan vara svårt att säga ifrån. Jag tycker också att det kan vara jättejobbigt men man måste försöka gör något. Har man försökt göra något så har man i alla fall visat vad man tycker. Tystnad tas ofta som att man håller med den som utsätter någon för mobbning. Visar man att man inte håller med kan det kännas kanske lite bättre för den som blir utsatt. Var stark och var mot mobbning!

Vad anser ni om detta mycket omtalade ämne?

14483243-lP7Uv

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Mobbning

  1. Bra skrivet! När jag gick i skolan tyckte jag det var svårt att göra något om jag såg någon bli mobbad. Skulle jag se det idag, på högskolan när jag börjar plugga igen eller på något annat sätt skulle jag inte tveka över att säga ifrån. Det är svårt, men det är inte rätt.

    • Jag håller med dig, det är svårt att göra något ibland. Jag skulle nog inte heller sagt något när jag gick i grundskolan men nu när jag går på gymnasiet skulle jag nog säga ifrån.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>